top of page
DSC_1513.JPG

Gårdsovernatting

Haldenkanalen er et eldorado for deg som vil fiske, vandre, sykle, padle, jakte eller rett og slett bare nyte noen rolige dager på landet.

Taraldrud_forside.jpg

Veslestua

I veslestua vår sover du godt i landlige omgivelser. Hos oss på Taraldrud får du oppleve en gård i full drift med et levende jordbruk der årstidene setter sitt preg på virksomheten. På de grønne beitene rett utenfor gresser den flotte gåseflokken, og i bryggeriet kan du lære mer om ølbrygging og smake gårdens egenproduserte håndverksbrygg.

 

De store gjeddene i Rødenessjøen lokker mange utenlandske gjester til området i sommerhalvåret. Lei båt og opplev spenningen du også. Gården er også et godt utgangspunkt for jakt på småvilt og sanking og sopp- og bær. 

Veslestua vår ligger beliggende på gårdstunet med uteplass skjermet fra våningshuset. Huset har totalt 7 sengeplasser, og leies ut i perioden april - september, eller etter avtale. 

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å leie huset. 

20190529_194556_redigert.jpg

Haldenkanalen

Den 8 mil lange Haldenkanalen har de siste årene blitt rustet opp, slik at du nå kan reise fra nord til sør gjennom et levende kulturminne. Langs kanalen kan du bade, fiske, spise, oppleve kunst, kultur og den flotte naturen.

 

Den historiske reisen med en av kanalens dampbåter tar deg tilbake til en svunnen tid og i den sjarmerende Slusebyen Ørje kan du oppleve det genuine livet langs kanalen. Len deg tilbake og nyt et godt måltid på Båtcafeen eller Bakergaarden, og rusle en tur langs bryggepromenaden eller langs slusene.

 

Ørje er kjent for sine mange nisjebutikker. Sjekk ut det mangfoldige utvalget hos blant annet O.Mosbæk, I Gros Hage og Nilsen Sport & Elektriske. Et besøk på Matfatet er obligatorisk for deg som er glad i god lokal mat. Der er over 30 av regionens lokalmatprodusenter representert, blant annet våre produkter av smaalensgås og håndverksøl. 

 

Ørje sluser har en løftehøyde på til sammen 10 meter, og slusene manøvreres fortsatt med håndkraft, som ved åpningen i 1860. Ørje har også Norges største samling av dampbåter ved Haldenvassdragets Kanalmuseum.

 

På Kanalmuseet kan du lære mer om historien rundt tømmerfløtingen og byggingen av kanalen, og i en egen del av museet kan du lære mer om og dyrelivet rundt i vassdraget.

Flere opplevelser i Haldenkanalen og områdene rundt finner du her:

Visit Indre_uten bakgrunn_sort.png
Haldenkanalen_liggende_edited.png
bottom of page